Сир та молочні продукти Практично всі сорти сиру містять велику кількість кальціюале найбільший його відсоток у твердих сортах. У 100 г сиру пармезан, чеддер, ементаль, голландський міститься близько 1000 мг кальцію. Значно менше кальцію у м'яких сирах: адигейська, фета, камамбер містять близько 500 мг. кальцію.Aug 13, 2019
Тверді сири Найбільше кальцію містить натуральний пармезан: в 100 г цього сиру 1,2 г кальцію. При цьому дуже багато білка (38 г на 100 г продукту) та вітаміну D (0,95 мкг).
Таблиця вмісту кальцію в 100 г продукту (мг).
Продукт | Кальцій в мг |
---|---|
Російська сир | 1000 |
Латвійський сири | 900 |
Тверді сири (в середньому) | 800-1200 |
Сир «Рокфор» | 750 |
🥛 Молоко та кисломолочні продукти Молоко, сир, сир, йогурт та інші кисломолочні продукти багаті кальцієм. Тому, незважаючи на невисокий відсоток засвоєння – 27-30%, все одно вважаються відмінним джерелом кальцію. Кількість кальцію залежить від товару.