Норматив фізіологічної повноцінності бутильованої води (СанПіН 2.1.4.1116-02): кальцій – 25-130 мг/л; магній – 5-65 мг/л; жорсткість – 1,5-7 ° Ж.
На високий вміст кальцію у водопровідній воді або воді зі свердловини вказує:
- Білий нерозчинний осад, що з'являється після кип'ятіння води, що містить кальцій.
- Накип на стінках чайника, резервуару посудомийної машини, іншої кухонної техніки.
- Білий наліт на кранах та насадках для душу.
Саме тому Миколінська вода практично не містить кальцію (1 – 2 мг/л).
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), вода із вмістом карбонату кальцію нижче 60 мг/л вважається м'якою, від 60 до 120 мг/л середньої жорсткості, від 120 до 180 мг/л жорсткоювище 180 мг/л – дуже жорсткою.