Хамон можна їсти діабетикам. Але від нього варто відмовитись тим, у кого є релігійні переконання чи індивідуальна непереносимість свинини. Також хамон варто виключити людям з гіпертонією, атеросклерозом та з хворобами травної системи. Навіть тим, хто дотримується дієти хамон їсти можна і навіть треба.

До того ж в Іспанії хамон і взагалі вважається дієтичним продуктом – калорійність в'яленого м'яса на 100 г продукту складає всього 200 ккал.

Вживання хамона покращує серцево-судинну систему. У продукті міститься олеїнова кислота, що належить групі омега-9 ненасичених жирних кислот. Вона допомагає боротися із захворюваннями серцево-судинної системи та знижує ризик їх набуття. Олеїнова кислота добре впливає рівень холестерину в крові.