Енергетична цінність Черемха становить 46 кКал.

Черемху не слід вживати вагітним, які годують груддю, якщо є індивідуальна непереносимість чи алергія. У кісточках плодів є глікозид амігдалін. Він при тривалому наполяганні може розщеплюватись та виділяти синильну кислоту.

Плоди черемхи зміцнюють імунну систему та стінки кровоносних судин, покращують загальний стан здоров'я. Вони мають яскраво виражені протиракові та бактерицидні властивості. Продукт допомагає організму боротися з різними мікробами та вірусами, тому що до його складу входять фітонциди.

У народній медицині черемху застосовують при лікуванні проносів, малярії, інфекційних колітів, циститів, туберкульозу легень, виразки шлунка, гангрени кінцівок, атеросклерозу, простудних захворювань (кашлю, бронхіту, пневмонії). Зокрема, кора черемхи має тонізуючі та седативні властивості.