1 порція дині (150 г) містить близько 50 ккал, 0,3 жиру, 13 г вуглеводів, 12 г цукру, 1,4 г клітковини, 1,3 г білка. Всього 1 порція дині здатна забезпечити майже на 100% добову потребу у вітаміні А, на 95% – у вітаміні С, на 1% – у кальції, на 2% – у залозі та на 5% – у вітаміні К.

Диня – Це чудовий продукт для дієтичного харчування. Плоди містять мало калорій, та схуднення з ними точно проходитиме смачніше. Солодка диня допоможе замінити інші, корисні та калорійні солодощі у раціоні. Якщо ви їсте диню після тренування, не варто споживати велику порцію.

Диня має сечогінні властивості. Але гастроентерологи не рекомендують використовувати диню як основний компонент вашої їжі довше двох-трьох днів. А також не варто вживати її у великих кількостях протягом дня.

У дині міститься велика кількість фолієвої кислоти (вітамін В9). Вона необхідна жіночому організму при вагітності, до того ж, вона покращує пам'ять і оберігає нас від депресії.