У кулінарії свинячі нирки використовуються для приготування перших, других та делікатесних страв. Головне – не змішувати їх із іншими субпродуктами. З свинячих бруньок виходять чудові розсольники та солянки, шашлики та рагу, закуски та запіканки.

Нирки очищають організм від токсичних речовин, виводять із нього зайву рідину, підтримують артеріальний тиск, беруть участь у обміні кальцію і фосфору. Через нирки, Що є природним фільтром організму, проходить великий потік крові (близько 1,2 літри на хвилину у дорослого).

У кулінарії для яловичих нирок підходить будь-який вид термічної обробки: їх можна, можливо варити, тушкувати, смажити, запікати. Однак класичними стравами з яловичих нирок вважаються розсольники та солянки, а також другі страви, наприклад, бефстроганів, нирки в цибульному соусі або жульєн з нирок.