У свинячий тушонці міститься від 230 до 367 ккал на 100 гр. У курячій – від 113 ккал. Наприклад, в 100 гр тушонки із яловичини міститься 213 кКал (12,6 % від добової норми), із свинини – 226 кКал (13,4 % від добової норми).

Масова частка жиру у тушкованій яловичині не повинна перевищувати 17 %, білка – не бути нижчою за 15 %. В організації зазначають, що у розігрітому вигляді тушонка повинна містити шматочки м'яса довільної форми масою не менше 30 г без сполучної тканини, великих кровоносних судин та лімфатичних вузлів.

У ньому ідеальний баланс білка та жирів. М'ясо з інших частин курячої тушки має більш темне забарвлення. Калорійність відвареного м'яса становить 140-190 ккал на 100 г продукту, а запеченого – 126 г. Найбільше калорій у курці гриль (210) кілокалорій/100 грамів).