Зазвичай вона складає 550±150 ккал. Мінімальна енергетична цінність попкорну, підсолодженого лише сиропами та цукровою пудрою, знаходиться в діапазоні 400–600 ккал. Наявність карамельного (глазурованого) покриття робить продукт хрустким і одночасно підвищує калорійність його до 700±100 ккал.
Енергетична цінність Попкорн, приготовлений з використанням олії, мікрохвильовій печі складає 583 кКал.
Якщо коротко відповісти, то ні, – каже Наомі Уіттел, автор книги «High Fiber Keto». Попкорн роблять з кукурудзи, то є із зерна, а зерна (як продукт з високим вмістом вуглеводів) зазвичай виключають із переліку дозволених при цій дієті продуктів.
Зневоднення організму. Добавки у вигляді солі та цукру викликають сильну спрагу та призводять до порушення водного балансу. Крім того, такий попкорн забезпечує додаткове навантаження на підшлункову залозу; Попкорн готують на олії.