Енергетична цінність (100 г): 412 ккал. Харчова (100 г): білки – 4.8 г, жири – 41.5 г, вуглеводи – 4.8 г, кальцій, фосфор, калій. Вітаміни та мінерали: вітаміни A, B, D, PP, C.

Сир маскарпоне: користь для організму

  • зміцнює кісткові та хрящові тканини;
  • підвищує еластичність шкіри;
  • запобігає ламкості судин;
  • зміцнює імунітет;
  • відновлює сили;
  • стимулює роботу мозку;
  • нормалізує стан нервової системи

Маскарпоне містить у сухому залишку близько 75 % жирумає кремоподібну консистенцію, тому ідеально підходить для десертів. Найбільш відомий десерт, що готується на основі маскарпоне, – Тірамісу. Також іноді сир використовується замість олії для бутербродів.