Середня порція квашеної капусти для здорової людини становить близько 100-200 гр. в день», – пояснила дієтолог. За словами О. Стародубової, квашену капусту можна вживати кілька разів на тиждень.
Дієтичний продукт 100 г свіжої білокачанної капусти містить 28 калорій. Приблизно стільки ж знаходиться в кольоровій, савойській, червоно-качанній, романеско. А ось у кольрабі та брюссельській капусті калорій трохи більше – 43. Але в будь-якому випадку це чудовий дієтичний продукт, який бажано є щодня.
Вчені зазначають, що перед сном можна є фрукти та овочі, які не пройшли термічну обробку. Найкориснішим продуктом у цьому випадку є капуста, яка прискорює роботу шлунка, не даючи йому вимкнутись раніше часу і не повністю переробити їжу.
Джерело клітковини Пекінська капуста, або капуста Напа багата на харчові волокна. Розчинна клітковина знижує рівень холестерину та ризик серцево-судинних захворювань. Нерозчинна – допомагає покращити самопочуття загалом.