Якщо все ж таки потрібно зберігання картоплі в холодильнику, то потрібно помістити її в паперовий пакет, в жодному разі не поліетиленовий. Вважається, що за таких умов зберігати овоч можна протягом 5-6 місяців і вжити якнайшвидше.
Очищена картопля та більшість інших овочів зберігає прийнятний для приготування страв стан не більше доби, точніше 18 годин, навіть за умови зберігання в холодильнику. За кімнатної температури ці продукти зберігають свої властивості не довше 12 годин.
— Тримати картоплю в холодильнику не варто насамперед через те, що це крохмаль, — каже Галина Барташевич. — Його в картоплі і так багато, а за низьких температур крохмаль почне розпадатися до цукрів. Відповідно, смакові властивості бульб помітно погіршаться, вони стануть солодкими та розсипчастими.
Скільки картопля зберігається В середньому картопля зберігається 5-6 місяців, потім вона починає повільно псуватися і втрачати поживні речовини. Пізні та середньопізні сорти краще підходять для довгострокового зберігання, їх період спокою бульб довший.