Співвідношення м'яса курки та білого хліба становить 10 до 1 (тобто на 1 кг м'яса беріть 100 г хліба). Не здумайте викидати курячі кісточки – вони знадобляться для бульйону.19 Jun 2014

Ви досягнете гармонійного смаку, якщо візьмете 250 г білого хліба на 1 кг м'яса. Найкращий варіант – шматок підсохлого батона, замоченого в молоці чи воді. Видаліть з набряклого хліба скоринку, розімніть і змішайте з фаршем. Іноді хліб замінюють тертими овочами (картопля, цвітна капуста, гарбуз тощо).

При приготуванні котлет багато господинь намагаються брати не більше 500 грамів фаршу. Цей обсяг вважається досить оптимальним. Досвідчені кулінари рекомендують брати для м'ясного тіста близько 200 г хліба, який слід попередньо замочити у воді чи молоці.

Основні пропорції: на кілограм м'яса варто взяти 100-200 г сирого, або 200-300 г спасерованого цибулі і 200-300 г вимоченого у воді м'якуша білого хліба (без скоринок!) та 100-200 мл води (для всіх видів пельменій та м'ясних пиріжків води потрібно брати більше – 200-250 мл на 1 кг м'яса).