За добу в організм людини має надійти приблизно 18-25 хлібних одиниць. Їх доцільно розподілити на шість прийомів їжі: сніданок, обід та вечеря по 3-5 хлібних од.., у полуденки – 1-2 хлібні одиниці. Більша частина вуглеводних продуктів повинна припадати на першу половину дня.Nov 14, 2018

Хлібні одиниці готових страв

Геркулесова каша з медом (меда 1 ст. ложка)100 гр.1.28 хе
Каша вівсяна на воді1000,75
Каша з крупи полба1005,10
Каша пшенична1001,33
Каша пшоняна1001,33

•Sep 6, 2016

Щодобово при цукровому діабеті будь-якого типу можна, можливо споживати до 18-24 ХЕ, або до 7 хлібних одиниць за один прийом їжі у всіх продуктах, але залежно від віку, ваги.

Таблиця хлібних одиниць

ПРОДУКТ= 1ХЕ
Хліб з борошна грубого помелу, з висівками1 шматок30
Хліб білий, булки будь-які (крім здобних)1 шматок20
Хліб діабетичний2 шматка25
Хліб пшеничний для тостів1 шматок25