За добу в організм людини має надійти приблизно 18-25 хлібних одиниць. Їх доцільно розподілити на шість прийомів їжі: сніданок, обід та вечеря по 3-5 хлібних од.., у полуденки – 1-2 хлібні одиниці. Більша частина вуглеводних продуктів повинна припадати на першу половину дня.Nov 14, 2018
Хлібні одиниці готових страв
Геркулесова каша з медом (меда 1 ст. ложка) | 100 гр. | 1.28 хе |
---|---|---|
Каша вівсяна на воді | 100 | 0,75 |
Каша з крупи полба | 100 | 5,10 |
Каша пшенична | 100 | 1,33 |
Каша пшоняна | 100 | 1,33 |
•Sep 6, 2016
Щодобово при цукровому діабеті будь-якого типу можна, можливо споживати до 18-24 ХЕ, або до 7 хлібних одиниць за один прийом їжі у всіх продуктах, але залежно від віку, ваги.
Таблиця хлібних одиниць
ПРОДУКТ | = 1ХЕ | |
---|---|---|
Хліб з борошна грубого помелу, з висівками | 1 шматок | 30 |
Хліб білий, булки будь-які (крім здобних) | 1 шматок | 20 |
Хліб діабетичний | 2 шматка | 25 |
Хліб пшеничний для тостів | 1 шматок | 25 |