Близько 20 г сухофруктів (курага, чорнослив, родзинки, інжир) містить приблизно 1 ХЕ.
Фрукти та ягоди (з кісточкою та шкіркою)
Продукт | Кількість продукту на 1 ХЕ | |
---|---|---|
кавун | 1 шматок | 270 г |
апельсин (середній) | 1 шт. | 150 г |
Банан (Середній) | 0,5 шт. | 70 г |
брусниця | 7 ст. ложок | 140 г |
I ГРУПА – ЗЕРНОВІ
Найменування продукту | Вага продукту на 1 ХЕ |
---|---|
Крупа гречана, манна, вівсяна, перлова, пшоно, рис | 15-20 г |
50-б0 г | |
Макаронні вироби: кількість продукту за обсягом на 1 ХЕ залежить від розміру макаронного виробу, але кількість продукту за вагою постійно у сирому вигляді 15 г, у вареному 50 г. | |
Вермішель | 15 г |
Вуглеводи, ХЕ та ГІ продуктів
Продукт | Вміст вуглеводів у 100 г продукту, г | Кількість грамів на 1 ХЕ |
---|---|---|
Вишня | 10,3 | 100 |
Виноград | 15 | 70 |
Гранат (без шкірки) | 11,2 | 90 |
Грейпфрут без шкірки | 6,5 | 150 |