Кількість хлористого кальцію, доданого в молоко, впливає на описані вище параметри, що дає можливість одержувати якісний сирний потік. Доза внесення хлористого кальцію до молока становить 1 грам на 10 л молока (Попередньо суху речовину розчиняють у воді).

Оптимальна доза розраховується залежно від характеристик партії молока. Середнє значення 15-20 г розчину на 100 кг вихідної сировини, допустимі межі 10-40 гр. У промисловому сироробстві до і після пастеризації молока проводять сичужну пробу кухлем ВНДІМС.

Для внутрішньовенного краплинного введення розчин препарату попередньо розводять 100-200 мл 5% розчину декстрози (глюкози) або 0,9% ізотонічного розчину натрію хлориду. При алергічних захворюваннях рекомендується спільне застосування кальцію хлориду та антигістамінних препаратів.

Для утворення згустку (процесу коагуляції) до пастеризованого молока необхідно додавати розчин хлориду кальцію (попередньо розводити в воді). Пропорції розведення для твердих сирів – 200 гр/1000л молока. Після розведення розчин повинен постояти годину-півтори перед використанням.