Хміль вносять у два або три етапи: 80% всього хмелю (40% ароматного та гіркого) – на початку кип'ятіння, 20% ароматного – наприкінці, або 50% всього хмелю (25% ароматного та гіркого) – на початку кип'ятіння, 30-40% ароматного – у середині (що забезпечує кращий вихід смакових речовин), 10-20% ароматного – наприкінці кип'ятіння.

Обчислення частки ароматного хмелю (AM(4,44)×PA(50%)×100)/(SA(5%)×100) = 44 г. Таким чином, для приготування 30 літрів заявленого напою необхідно взяти 17 г гіркого хмелю та 44 г ароматного хмелю. Використовуючи цю формулу, можна самостійно розрахувати необхідне кількість хмелю для пива з певною гіркотою.

Доза внесення варіюється від сорту пива. В основному від 5 до 10 грам хмелю на літр сусла.

38-40 літрів чистої води. Солод базовий (Пілзнер, Пейл Ель, Віденський) – 5-6 кг. (або готовий зерновий набір на 25 літрів пива) (краще купувати подрібнений солод) Хміль із середнім вмістом альфа-кислот (4-8 %) – 30-40 грамів.