Перед смаженням ці гриби практично ніколи не варять. Якщо ви все ж таки хочете це зробити, готуйте гливи не більше 3-5 хвилин. Заморожені гриби варяться 10 хвилин після закипання. Щоб посмажити їх, заздалегідь відварювати не потрібно.

Ще один гриб, який можна їсти у сирому вигляді та вирощувати мало не на балконі – глива. За поживними властивостями гливи можна порівняти з фруктами. У складі цих грибів міститься 10 з 14 необхідних людині мікро- та макроелементів, вітаміни та багато білка. Гливи добре перетравлюються.

За складом вітамінів гливи схожі з м'ясом – вони містять вітаміни групи B, і навіть З, Е, і D2. На 8% гриби складаються з мінеральних речовин – у тому числі сполуки заліза, йоду, кальцію, калію. При вживанні гливи знижується рівень холестерину у крові, нормалізується тиск.