Суцвіття броколі варіть у підсоленій воді не більше 10 хвилин. Чим менший час варіння, тим більше хрусткої вийде капуста, тому можна обмежитися навіть двома хвилинами. Після варіння перекладіть брокколі на одну хвилину в крижану воду. May 31, 2021
Кидайте овочі не в холодну, а в киплячу воду. Воду попередньо потрібно посолити, це дуже важливо – сіль допоможе зберегти у капусті хлорофіл. Варити брокколі потрібно не більше трьох хвилин, а потім вийняти і покласти у холодну воду з льодом. Лід потрібен для того, щоб овоч зберіг колір.
Покладіть броколі у киплячу підсолену воду, зменшіть вогонь і варіть до готовності. Готові суцвіття відразу дістаньте з окропу і опустіть у крижану воду на 1 хвилину, щоб вони зберегли яскравий колір.
Експерти радять не перетравлювати брокколі, тому що висока температура та тривалий час приготування вбивають усі корисні ефекти продукту. Двох-чотирьох хвилин варіння достатньо для збереження природних поживних речовин капусти.