Відміряйте січку і воду однією і тією ж склянкою. Додайте неповну (без верху) чайну ложку солі. Відразу ж додайте вершкове масло. Поставте каструлю на середній вогонь і варіть без кришки приблизно 10 хвилин після закипання.

Як варити пшеничну кашу на плиті Всипте крупу в каструлю і залийте холодною водою або молоком. Якщо готуєте кашу на суміші, то спочатку влийте воду – молоко знадобиться пізніше. Помішуючи, доведіть рідину до кипіння. Зменшіть вогонь до слабкого та варіть 20–30 хвилин до загусання.

Одні вважають, що це ячна крупа, Інші, що гречана, а треті зовсім скажуть, що це окремий сорт, колись популярний у Радянському Союзі. Насправді назва «січка» означає зовсім не особливий різновид, а лише вказує на спосіб виготовлення.