Готувати під кришкою 35-40 хвилин. За 5 хвилин до кінця варіння додати лавровий лист. М'ясо з кістками, а також лавровий лист вийняти. М'ясо відокремити від кісток і повернути в бульйон для приготування супу або використовувати для приготування інших страв.

Довести на сильному вогні до бурхливого закипання. Піну, що утворилася на поверхні бульйону, зняти, зменшити вогонь і варити 2,5-3 години. Солити бульйон слід хвилин за 30-40 до закінчення варіння. Чим більше шматок м'яса, тим довше воно готуватиметься, і звичайно, вік тварини так само впливає на час приготування.

Скільки варити курку для супу Грудка або четвертинка проварюється близько 40 хвилин. Якщо використовується тушка повністю, то час варіння має бути щонайменше 50-60 хвилин. У продажу представлена ​​супова курка. З неї виходить густий наваристий бульйон з вираженим смаком та ароматом.

З набору можна приготувати кілька видів бульйону: білий та жовтий. Для варіння білого бульйону використовують необроблені овочі та сире м'ясо на кістки. Інгредієнти поміщаються у холодну воду, ставляться на вогонь і варяться близько двох-трьох годин.