Буряк – один із найдоступніших овочів, вживання яких приносить велику користь організму. Завдяки поживності та водночас низької калорійності буряк рекомендована для схуднення. Головне для гарантованого досягнення успіху – знати, як правильно готувати та вживати коренеплід.

Цей овоч вважають дієтичним. У сирому вигляді в 100 г продукту міститься 40 ккал (вуглеводів – 9%), а в вареному – 49 ккал (збільшується відсоток сахарози – до 11%). Користь буряків не потребує доказів. Овочі багаті клітковиною, тому благотворно впливають на роботу травного тракту.

Буряк знижує тиск Цей овоч благотворно впливає на наші судини, серце та нервову систему. Буряк містить корисні нітрати, що перетворюються всередині артерій на оксид азоту, який розширює судини, допомагає покращити кровообіг і знизити тиск.