10 хвилин 1 Час варіння яєць круто 8–10 хвилин, рахуючи з моменту закипання води, в яку покладено яйця. При більш тривалому варінні білок яйця робиться занадто твердим, а жовток втрачає своє яскраво-жовте забарвлення. 2Зварені яйця треба негайно опустити в холодну воду, інакше їх важко очистити від шкаралупи.
Щоб зварити курячі яйця круто, після закипання має пройти приблизно 10 хвилин. Щоб приготувати куряче яйце всмятку, варіть його після закипання протягом 3 хв. Є загальні поради для відварювання яєць: продукт повинен бути свіжим і перед варінням їх потрібно вимити.
Щоб перевірити, чи зварилося яйце, його потрібно покрутити. Якщо крутиться, наче зварилося. Неварене крутитись не буде. Щоб яйце не вийшло синім або зеленим, його не потрібно перетравлювати.