Малина та ожина містять клітковину у найбільшій кількості; Фрукти та цитрусові – 5-10%. Найбільше клітковини у наступних фруктах: банани, персики, груші та яблука.
- Хліб, булочки, крекери та макарони з борошна грубого помелу або цільного борошна
- Бурий та дикий рис
- Перлова крупа, овес та інші цілісні злаки, наприклад кіноа
- Каші з цільних злаків або висівок, наприклад з подрібненої пшениці або пластівців з висівками
- Хліб та каші з насінням, горіхами, сухофруктами або кокосом
- Попкорн
Apr 4, 2022
В яких крупах багато клітковини? Булгур і кіноа є абсолютними лідерами за кількістю складних вуглеводів серед круп – в 1 чашці продукту міститься до 8 г клітковини. Вівсяні пластівці, гречка, перлівка та висівки також багаті клітковиною – В 1 чашці цих круп близько 6-7 г харчових волокон.