Скільки часу коптити ляща Оптимальною вважається температура диму 25°С. Тривалість холодного копчення складає 24 – 72 години, залежно від розміру. Готовність риби визначається за набутим золотисто-коричневим кольором.

Коптитися риба буде 1,5-2 доби. Риба готова і при остиганні її можна подавати до столу. Зберігається така риба протягом 1-1,5 тижнів в умовах холодильника (попередньо її потрібно загорнути в товстий пергаментний папір).

Коптіть ляща протягом 30-40 хвилин після того, як з коптильні з'явиться димок. Підтримуйте невеликий вогонь протягом усього приготування риби. Можна 1-2 рази акуратно зняти кришку і прибрати конденсат, так як при попаданні на рибу він дає гіркоту.

10 годин У процесі холодного копчення відбувається обкурювання їжі димом із температурою від 18 до 25 градусів. Це призводить до зневоднення їжі та насичення її коптильними речовинами, які мають антисептичну дію. Тривалість холодного копчення – Від 8-10 годин за кілька днів залежно від габаритів продукту.