Багато молоко вітамінами А, D та групи В (В1, В2, В12), макро- та мікроелементами, такими як кальцій, калій, фосфор, магній, натрій, залізо, фтор, йод. Білковий склад молока представлений казеїном, альбуміном, глобуліном.
Середній хімічний склад Молоко – цінний харчовий продукт, що містить понад 100 поживних речовин, включаючи білки, жир, молочний цукор, мінеральні речовини, фосфоліпіди, органічні кислоти, вітаміни, ферменти
Харчова цінність та хімічний склад "Молоко 2,5% жирності, пастеризоване".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 г |
---|---|---|
Вітамін В1, тіамін | 0.04 мг | 2.7% |
Вітамін В2, рибофлавін | 0.15 мг | 8.3% |
Вітамін В4, холін | 23.6 мг | 4.7% |
Вітамін В5, пантотенова | 0.38 мг | 7.6% |
У середньому ж молоко має наступний склад (відсоток): вода – 87,5; сухе речовина – 12,5. У тому числі: молочний жир – 3,8; білки – 3,3 (казеїн – 2,7, альбумін – 0,5, глобулін – 0,1); молочний цукор – 4,7; мінеральні речовини – 0,7.