Багато молоко вітамінами А, D та групи В (В1, В2, В12), макро- та мікроелементами, такими як кальцій, калій, фосфор, магній, натрій, залізо, фтор, йод. Білковий склад молока представлений казеїном, альбуміном, глобуліном.

Середній хімічний склад Молоко – цінний харчовий продукт, що містить понад 100 поживних речовин, включаючи білки, жир, молочний цукор, мінеральні речовини, фосфоліпіди, органічні кислоти, вітаміни, ферменти

Харчова цінність та хімічний склад "Молоко 2,5% жирності, пастеризоване".

НутрієнтКількість% від норми 100 г
Вітамін В1, тіамін0.04 мг2.7%
Вітамін В2, рибофлавін0.15 мг8.3%
Вітамін В4, холін23.6 мг4.7%
Вітамін В5, пантотенова0.38 мг7.6%

У середньому ж молоко має наступний склад (відсоток): вода – 87,5; сухе речовина – 12,5. У тому числі: молочний жир – 3,8; білки – 3,3 (казеїн – 2,7, альбумін – 0,5, глобулін – 0,1); молочний цукор – 4,7; мінеральні речовини – 0,7.