Хамон Нога, Іберіка 100% до 8кг – 38000р. – Хамон шматок, Іберіка 2.5кг, 18 + – 4800р та 24 + 5500р. – Хамон б/к, резерву 4.2кг – 3500р. – Хамон Нога резерву, 7.5кг – 21000р.

Хамон Cebo de Campo Це шинка іберійської свині, яку годують травою та жолудами, вирощують на пасовищі. Традиційний процес виробництва шинки Cebo de Campo займає більше 24 місяців, що надає їй фруктового аромату з м'яким смаком. Стоїть приблизно $320 за цілий окіст.

Чому хамон так дорого коштує Процес приготування делікатесу зможе займати п'ять-шість років: від моменту народження поросяти до надходження стегенця у продаж; Для виготовлення хамона беруть свиней дивовижних порід, деякі особини мають родовід; В'ялення препарату займає від півроку до трьох років.

Гурман із Японії купив окіст іберійського хамона за 11881 євро. Як повідомляють іспанські ЗМІ, це рекорд Гіннеса. Що відомо про хамоні за 12 тисяч євро (більше мільйона рублів)? Це пата негра п'ятирічної витримки виробництва компанії Sierra Mayor Jabugo.