Для збивання краще всього віддати перевагу вершкам з жирністю не менше 35%. Для приготування пюре чи соусів купуйте вершки із жирністю від 15 до 30%.

Вершки збиті багаті протеїном (молочним білком), мінералами (кальцій, фосфор, натрій, калій, магній) та вітамінами (РР, C, А, холін, біотин, групи B). У вершках є головне, за що їх схвалюють лікарі – це оптимальне співвідношення кальцію та вітаміну D (без вітаміну D кальцій нормально не працює в організмі).

Теоретично, усередині балона з масою нетто 250 г приблизно стільки ж мілілітрів вершків. При збиванні маса збільшується втричі. Тобто у вас має вийти на виході до 750 мл крему. Але точний обсяг варіюватиметься в залежності від виробника.