Вуглеводний профіль Аналіз складу декількох видів булгура виявив, що на клітковину припадає від 5.1 до 8.9% від ваги сухої крупи – а вміст стійкого крохмалю варіюється від 1.9 до 3%. Частка цукру не перевищує 0.4%. Інші вуглеводи – звичайний крохмаль.

45-48 одиниць Глікемічний індекс булгура Зварена на воді каша з великого булгура має досить низький глікемічний індекс – Близько 45-48 одиниць.

На питання "можна їсти булгур при схудненнівідповідь ствердна, але вона протипоказана під час загострених форм шлунково-кишкових патологій, а також при індивідуальної нестерпності. У день рекомендується з'їдати трохи більше 200 грам продукту. В іншому випадку надлишок складних вуглеводів призведе до набору ваги.

Булгур – багате джерело клітковини Крім того, в булгуре високий вміст кальцію. Його більше, ніж у тій самій гречці, проте через обробку значна частина його втрачається (у процесі виробництва зерна пшениці пропарюють і висушують).