Людям з непереносимістю лактози сир та сир можна Використовувати спокійно і навіть не треба шукати спеціальних безлактозних варіантів цих продуктів. З огляду на особливості технології виробництва лактози у них настільки мало, що жодних шкідливих наслідків не може бути.
Наприклад, 100 г сиру чеддер містять її тільки в слідових кількостях. До сирів з низьким вмістом лактози відносяться пармезан, швейцарський та чеддер. Помірні порції цих сирів часто можуть переноситися людьми з непереносимістю лактози. Більше лактози міститься в сирі та м'яких сирах.
Де міститься лактоза? У чистому вигляді вона міститься тільки в молоці, а ось казеїн залишається навіть у кисломолочних продуктах (сир, сир, за винятком козиного, сметану, кислого молока, бринза, кумис, йогурт, козяче молоко, плавлений сир), а також у вершковому маслі, згущеному молока, морозиві та вершках.