Лимонна кислота потрібна виключно для процедури інвертування цукру в сироп. Її додають у кількості 4 грам на 1 кг цукру та 1 літр води.

на 1 кг цукру потрібно 500 мл води та 4 г лимонної кислоти.

Інвертування цукру – процес розщеплення однієї молекули сахарози у буряковому чи тростинному цукрі до двох молекул фруктози та глюкози. У домашніх умовах це робиться під впливом лимонної кислоти, що виконує роль каталізатора реакції, та високої температури (вище 80°C).

Можна використовувати як кристалічного порошку чи замінити соком лимона.

  1. У вигляді порошку додати 2-6 гр на 1 літр самогону міцністю 40 °;
  2. Лимонний сік – видавити сік 1 лимона, додати|добавляти| літр самогону.

Jun 25, 2020