Це означає, що вони виготовлені з нержавіючої сталі, яка містить: 18% хрому, який забезпечує стійкість сталі до окислення; 10% нікелю, який значно збільшує нейтральність матеріалу по відношенню до харчових продуктів.

Так як каструля являє собою прямий круговий циліндр, то її обсяг перебуватиме за формулою: V = Sh, де S – площа основи циліндра (площа дна каструлі), h – висота циліндра (висота каструлі). Дно каструлі є коло.

Іноді вважають, що сталь 18/10 важче, тому менш підходить для столових приладів. Насправді, немає жодної різниці між вагою столових приладів з сталі 18/8 і 18/10. Нікель у столових приладах з сталі 18/10 забезпечує додаткову міцність – наприклад, вилки з такої стали погано гнуться.