З цукрової браги – максимум 1,92 л, з ячмінного солоду – приблизно 1,167 л. Слід враховувати, що вихід залежить від вмісту цукру в сировині, повноти оцукрювання крохмалю, співвідношення сировини та води, технології перегонки.
У середньому 1 кг цукру дає 510 мл спирту–сирця або (залежно від фортеці спирту) літр якісного алкоголю міцністю 40⁰. Економічну доцільність домашнього самогоноваріння легко вважати самі.
Sa = V * F / 100, де: Sa – абсолютний спирт; V – обсяг браги у літрах; F – фортеця браги або спирту–сирця у відсотках обсягу.
Скільки вийде спирту сирцю з браги
Вміст цукру, % | Вихід спирту зі 100 кг сирої сировини, літр | |
---|---|---|
сировина | діапазон | діапазон |
Абрикоси | 4-14 | 3-7 |
Груша | 6-14 | 3-7 |
Ожина | 4-7 | – |
•17-Jun-2017