Зазвичай пляшки виготовляються стандартного розміру. У російській системі заходів пляшка була одиницею виміру обсягу та могла бути винна чи горілчана. Одна пляшка (горілчана) дорівнювала 1/20 відра, п'яти чаркам, 0,6 л. Одна пляшка (винна) – 1/16 відра, шести чаркам, 0,77 л.

Часто зустрічаються пляшки у півтора літра. Їх прийнято називати "Магнум". По суті, це дві звичайні пляшки.

Французьке вино експортувалося переважно в бочках 225 літрів (бордоський барик), що в англійській системі мір дорівнювало приблизно 50 імперським галонам (1 галон = 4,546 л). Їх зручно було розділити на 25 ящиків по дюжині пляшок (12 шт.) при 0,75 л пляшці.