Якщо вам важливо, щоб плов був «рисинка до рисинки», то беріть на 1 кг рису 1 кг м'яса. Морква – 1-2 кг. Для узбецького плову береться багато моркви і існує така закономірність: що менше м'яса, то більше моркви.27 Jan 2009

Якщо ви або ваша сім'я належите до першої категорії гурманів, то на кілограм фаршу має припадати склянка сирого рису. Це приблизно 200 г. У процесі приготування крупинки набухають, і співвідношення м'яса та «каші» наближається до позначки «50 на 50». Тому перевищувати позначку 250 грамів рису не варто.

на кожен кілограм рису у плові нам буде потрібно 200 грам олії. Далі вода – її потрібно півтора літри на кожне кіло рису.

Пропорції: 1 склянка рису – 2 склянки води. Виберіть відповідний обсяг посуду з розрахунку того, що рис збільшиться втричі. Засипте рис у каструлю, залийте холодною водою та поставте на максимальний вогонь. Дайте воді закипіти і додайте|добавляйте| трохи солі.