Варені ковбаси діляться на м'ясні, м'ясосодержащіе (з меншою кількістю м'яса) і м'ясорослинні (з додаванням круп або рослинних компонентів). У м'ясних ковбасах частка м'ясних інгредієнтів має бути більшою за 60%. Якщо м'ясних інгредієнтів міститься від 5 до 60% включно, то продукт – м'ясосодержащіе.23 Mar 2021

Як я вже казав, для виробництва одного кілограма ковбаси «Докторська» ДЕРЖСТАНДАРТ вимагає 800 грамів сирого м'яса.

Категорія А – понад 60% м'язової тканини. Категорія Б – від 40 до 60%. Категорія В – від 20 до 40%.

На виготовлення кілограма сирокопченої ковбаси у середньому йде 1,3 кг м'яса та шпику.