До 5 днів можна довести термін зберігання м'яса поза холодильною камерою, якщо загорнути його в натуральну тканину і опустити в молоко або кисле молоко. Доба зберігається м'ясо, якщо ви опустите його в добре солону воду або оберніть тканиною, просоченою оцтом.Nov 29, 2022
Свіжий м'ясо, засипане сіллю, зберігається протягом тижня. Обсипте шматок з усіх боків, покладіть його в ємність і повністю засипте сіллю. Якщо м'яса багато, укладайте шматки шарами, щедро пересипаючи сіллю. Доданий зверху шар деревного вугілля може трохи збільшити термін зберігання.
Для зберігання м'ясо можна проварити. М'ясо залити водою, додати 5-6 столових ложок харчової солі, довести до кипіння та проварити 3-4 хвилини. Після того як воно охолоне, зберігати у щільно закритій тарі, у темному, прохолодному місці. Термін зберігання провареного м'яса не більше 48 годин.
Але, не багато хто знає термін зберігання м'яса. Тривалість збереження м'ясного продукту залежить від його виду, від місця зберігання, та від способу, як зберегти продукт свіжим більш тривалий час.Термін зберігання свіжого м'яса в холодильнику
- +5 ° +7 ° – максимум 10 годин;
- 0 ° +5 °, не більше доби;
- -4 ° 0 °, 2 діб.