Для людей без цукрового діабету рівень цукру в крові (Глікемія) натще становить 3.3-5.5 ммоль/л або 60-100 мг%. Після їжі рівень цукру в крові у людини без цукрового діабету підвищується до 7,8 ммоль/л (але не вище!). Межі нормального рівня цукру крові коливаються від 3,3 до 7,8 ммоль/л.

У нормі рівень глюкози крові підтримується натще від 3,3 до 5,5; після їди – до 7,8 ммоль/л. Існують інші одиниці виміру глюкози крові: мг/дл.

Рівень цукру в крові може змінюватися течія всього дня, Залежно від того, як харчується людина. Найнижче значення відзначається вранці після сну, коли приблизно 10 годин в організм не надходить їжа. Після кожного їди рівень підвищується.

Рекомендується вимірювати концентрацію цукру:

  1. вранці після пробудження, не встаючи з ліжка;
  2. перед їжею;
  3. через 1-2 години після їди;
  4. перед, під час та після фізичної активності;
  5. через 5 годин після інсуліну;
  6. перед керуванням автомобіля;
  7. перед сном.

Mar 1, 2020