вміст цукру в напівсухому вині 0,5-3%алкоголю – 9-11%; у напівсолодкому світлому вині цукру стільки ж, скільки й у червоному: 3-8%, спирту 9-13%; солодкі відрізняються від десертних вин зменшеною на 8-10% кількістю цукру (максимально допустимий вміст – 20%).
У напівсухим кількість цукру складає 12-18 грамів на літр, а в напівсолодкому – 18-45. Вина з більш високим змістом цукру називаються солодкими. При цьому відсутність насолоди (сухість вина) не означає, що в ньому не буде фруктових нот.
50 грамів напівсухе (фр. demi-sec) – 32-50 грамів цукру на літр; сухе (фр.
Зміст цукру у тихих винах: Стандарти для напівсолодких та солодких тихих вин збігаються: 18-45 г/л і більше 45 г/л відповідно.