Кухарі на професійних кухнях використовують до 12 обробних дощок для кожного виду продуктів окремо.. Звичайно, вдома можна обійтися меншою кількістю дощок: необхідний мінімум, вважають професіонали, — 4-5 штук. 8 May 2018

На кухнях громадського харчування зазвичай використовується не менше дванадцяти дощок, а мінімальний набір для домашньої кухні – три дошки. Перший — для хлібобулочних виробів, другий — для оброблення риби та м'яса, третій — для зелені, овочів, фруктів, сиру, ковбаси та інших готових продуктів.

Отже, головна причина, через яку необхідно використовувати кілька дощок – Ризик зараження.

Кращі сучасні матеріали для обробних дощок – Бамбук і каучукове дерево гевею. Такі дошки дуже практичні, оскільки не вбирають запахи їжі, не деформуються від води та перепадів температур, на них не утворюються подряпини та тріщини.