Для приміщень та відкритих майданчиків підприємств (організацій) з первинної переробки сільськогосподарських культур – один пожежний щит ЩП-СХ на 1000 м2 площі; Для приміщень, в яких проводяться вогневі роботи – 1 пожежний щит ЩПП.

Необхідна кількість пожежних щитів та їх тип визначаються залежно від категорії приміщень, будівель (споруд) та зовнішніх технологічних установок по вибухопожежній та пожежник небезпеки, граничної площі, що захищається одним пожежним щитом та класу пожежі відповідно до таблиці 3.

Пожежний щит встановлюється на внутрішній та зовнішній території підприємств, складських господарств, АЗС, у дачних та котеджних селищах, гаражах, поряд з окремостоящими технологічними конструкціями за відсутності пожежника водопроводу та (або) при видаленні від зовнішніх пожежників вододжерел далі 100 м-коду.

Комплетація для пожежного щита ЩП-Е класу Е Вогнегасники: вуглекислотний ОУ-5 – 2 шт., порошкові ОП-10 – 1 шт. або ОП-5 – 2 шт.. Кошма або полотно протипожежне – 1 шт. Багор із дерев'яною ручкою (гак із дерев'яною рукояттю) – 1 шт.