Лимонний сік сприяє поділу м'ясних волокон, робить шматочки більш рихлими та м'якими. Мінеральна вода посилить маринуючу дію лимона, а оливкова олія не дасть м'яса пересохнути при жарінні. Щоб шашлик був ще соковитішим, посоліть м'ясо тільки перед приготуванням.

Цибуля і часточки лимона злегка потиснемо руками, щоб вони пустили сік, і викладемо їх до м'яса. Перемішаємо шматочки свинини з лимоном і цибулею, залишимо маринуватися на 5-8 годин за кімнатної температури. Можна залишити м'ясо маринуватися на ніч у холодильнику.

Шашлик з курки можна замаринувати лише за півгодини. А от шашлик зі свинини, баранини чи яловичини вимагає більше часу – у середньому близько 1–2 годин маринування. Якщо м'ясо довго лежало в морозилці або ви в принципі не впевнені у його свіжості, час маринування краще збільшити.