Приготування еспресо Від 7 до 9 грамів свіжомеленої кави засипається в холдер, ретельно розрівнюється і потім пресується "Темпер" темпером так, щоб мелена кава сформувалася в рівну таблетку.

Тонкість помелу еспресо виставляється таким чином, щоб еспресо об'ємом близько 30 мілілітрів екстрагувався за 21-30 секунд (через 1,5—2,5 секунд перединфузії) і мав масу 31-40 грамів (Маса класичного еспресо).

Для різної інтенсивності смаку потрібно від 1 до 2,5 чайних ложок кави. Якщо йдеться про заварювання напою на кілька персон, правило "помножити все на два" не працює. Пропорції будуть іншими. Підбадьориться допомагає еспресо.

7 грам Більшість рецептів, які сьогодні використовуються для приготування ароматного напою, наказують точне кількість меленої кави із розрахунку на 1 чашку напою. Ця величина становить 7 грам.