Порядок: спочатку у чашку наливається молоко, потім пауза 20-30 секунд, потім додається кава. Підсумковий обсяг: 260-270 мл.Nov 23, 2021

Традиційна італійська макіато (порція не більше 40 мл) одержують з однієї порції еспресо (30 мл) шляхом додавання зверху чайної ложки («плями») молока. Також популярний рецепт, в якому в еспресо зверху кладеться барною ложкою крапелька дуже ніжної молочної піни (не більше 15 мл).

Латте макіато (італ. latte macchiato ['latːe maˈkːjaˑto] — «заплямоване молоко») — гарячий кавовий напій, що готується шляхом вливання в молоко кава-еспресо у пропорції 3:1.

300 мл Латте – Найбільший і найбільш молочний кавовий напій на основі еспресо. Підійде для тих, хто не любить яскравого смаку кави. Його готують у чашку об'ємом 250–300. мл та використовують одну порцію еспресо. Решту обсягу напою становить молоко і трохи молочної піни.