Отже, вважаємо: на 1 кілограм сиру потрібно 10 до 12 літрів молока – залежно від його якості. 1 літр сиропридатного молока коштує 26-29 рублів (ринкова вартість на сьогодні).

Прийнято вважати, що з 10 літрів молока виходить приблизно від 0,8 до 1 кг сиру, в залежності від самого сорту сиру та інгредієнтів, які використовувалися при його приготуванні.

Визначимо масу сиру, отриманого з надоєного молока, якщо з кожних 6 л виходить 1 кг сиру: 648 : 6 = 108 кг.

Обчислимо обсяг, який займатиме один кілограм молока: V = m / ro = 1 / 1030 = 0,00097 кубічних метрів чи 0,97 кубічних дециметрів. З врахуванням того, що 1 кубічний дециметр дорівнює 1 літру, отримуємо, що 1 кілограм молока займатиме обсяг, що дорівнює 0,97 літрів.