Для класичної в'язкої каші підходять найбільш товсті пластівці довгого приготування. Варити кашу можна на одному молоці, на воді, або змішати молоко з водою порівну. Оптимальні пропорції для каші середньої густоти 1:2, наприклад, на одну склянку пластівців дві склянки рідини. Рідина довести до кипіння.

Вівсянка на молоці

  1. Вівсяні пластівці – 100 гр.
  2. Молоко – 300 мл.
  3. Цукор – 1 ст. л.

Вівсяна каша на молоці – Популярний варіант приготування вівсяних пластівців. На відміну від вівсянки, звареної на воді, каша на молоці виходить густий, із насиченим смаком. Класичні пропорції пластівців та молока – 1:3. Якщо хочеться отримати кашу густіше, на одну частину вівсянки потрібно взяти дві частини рідини.