Коротко резюмуємо відмінності двох напоїв: у латті більше молока (80% загального обсягу). Стандартна порція капучіно – 200 мл; латте – близько 400 мл. Смакові відчуття: латте – це молоко з легким присмаком кави; у капучіно домінує кавовий аромат, який гармонує з легким вершковим відтінком.

На 100 мл еспресо знадобиться: 100 мл молока для мокачіно; 200 мл молока для капучіно; 300 мл молока для латте.

Для отримання порції латте обсягом 250 мл знадобиться 300 мл холодного пастеризованого молока, 7–10 г меленої кави та 25–35 мл води.

Нагадаємо, скільки молока в латте: 150 мл на кожні 50 мл еспресо. Також варто враховувати жирність. Для приготування кави латте в домашніх умовах підходить молоко до 3,2%. Занадто жирні інгредієнти зіпсують смак, формуватимуть щільну та маслянисту піну та порушать текстуру напою.