При кімнатній температурі У такому випадку термін зберігання складе близько тижня. До речі, подаючи сир до столу, дайте нагрітися йому до кімнатної температури від 18 до 23°C. Тоді його аромат і текстура стануть більш насиченими та природними.

Збільшити термін зберігання сиру без холодильника можна двома способами: Шматочок сиру потрібно загорнути в бавовняну тканину, трохи змочену в міцному сольовому розчині і помістити на зберігання в холодне, чорне місце без доступу прямих сонячних променів. Раз на день тканину потрібно знову змочувати розчином.

Також зрозуміти, що сир зіпсувався допоможе обвітрілася, темніша поверхня, наявність слизу. Про те, що продукт не можна вживати, вказує на неприємний і нехарактерний запах: кислий, гіркий, затхлий, підвалу або сирої землі. Будь-який відразливий «аромат» – привід утилізувати сир.

14 днів Тверді та напівтверді сири Допускається зберігати тверді види в холодильній камері в закритій тарі до півроку, після розтину – До 14 днів. Напівтверді сорти рекомендують тримати у холодильнику не більше 4 місяців, а після розтину Вжити протягом 1-2 тижнів.