У вакуумному пакеті свіжа риба без холодильника залишиться придатною три доби і навіть довше, якщо тримати її у прохолоді. Термічно оброблені дари моря та страви з ними також небажано залишати в теплому приміщенні довше, ніж на пару годин.

Без охолодження свіжа риба псується за кілька годин, при охолодженні її можна зберегти протягом 1-2 днів, після чого потрібно приготувати або викинути. Заморожувати рибу, що пролежала кілька днів, не рекомендується.

Термін зберігання замороженої в холодильнику риби не більше 2-5 діб. 2-2,5 міс. не більше 2-5 діб.

Рибу ретельно натираємо сіллю з усіх боків. Потім укладаємо в ємність, насипаємо сіль і ставимо у прохолодне місце. Термін зберігання такої риби – 4 доби.