Пам'ятайте про правило 2-х годин, коли виймаєте продукти з холодильника! Не варто їсти готові страви, що швидко псуються (такі як м'ясо, птиця, яйця, і запіканки) які пробули без холодильника більше дві години при кімнатній температурі. Або одну годину за температури повітря вище 35°С.
Як зберегти продукти без холодильника: 7 варіантів
- Термосумка
- Погріб/підвал
- Криниця
- Саморобний міні-льох з бочки
- «Атмосферний холодильник»
- Балкон
- Термічна обробка
Apr 4, 2022
10 продуктів, які довго зберігаються без холодильника – що взяти в укриття
- Енергетичні батончики.
- Солодощі.
- Хлібці, сухарі, снеки…
- Фрукти …
- Супи, вермішель, пюре швидкого приготування.
- Консервовані овочі, бобові рослини.
- Консервовані риба, м'ясо.
- Джем, варення, згущене молоко, мед
Найбільш швидко псуються продуктами є м'ясо та риба. при кімнатній температурі їх тримають трохи більше 2 годин. Стільки ж зберігаються поза холодильником молочні вироби, після чого вони починають скисати і псуватися. Зелень, свіжі пряні трави, салати без спеціальних умов утримання зберігають свої властивості до доби.