Пам'ятайте про правило 2-х годин, коли виймаєте продукти з холодильника! Не варто їсти готові страви, що швидко псуються (такі як м'ясо, птиця, яйця, і запіканки) які пробули без холодильника більше дві години при кімнатній температурі. Або одну годину за температури повітря вище 35°С.

Як зберегти продукти без холодильника: 7 варіантів

  1. Термосумка
  2. Погріб/підвал
  3. Криниця
  4. Саморобний міні-льох з бочки
  5. «Атмосферний холодильник»
  6. Балкон
  7. Термічна обробка

Apr 4, 2022

10 продуктів, які довго зберігаються без холодильника – що взяти в укриття

  • Енергетичні батончики.
  • Солодощі.
  • Хлібці, сухарі, снеки…
  • Фрукти …
  • Супи, вермішель, пюре швидкого приготування.
  • Консервовані овочі, бобові рослини.
  • Консервовані риба, м'ясо.
  • Джем, варення, згущене молоко, мед

Найбільш швидко псуються продуктами є м'ясо та риба. при кімнатній температурі їх тримають трохи більше 2 годин. Стільки ж зберігаються поза холодильником молочні вироби, після чого вони починають скисати і псуватися. Зелень, свіжі пряні трави, салати без спеціальних умов утримання зберігають свої властивості до доби.