Упаковки з нарізкою Пармської Шинки повинні завжди зберігатися в холодильнику. Діставати із холодильника за 15 хвилин до вживання. Після того, як упаковка була відкрита слід закрити продукт харчової плівкою, що залишився, для запобігання втрати вологості і вжити його протягом наступних 3-х днів.

Шинка, ковбаса При гарантованої свіжості виробу пара годинника – допустимий термін. Сирокопчена ковбаса може зберігатися кілька діб (без контакту коїться з іншими продуктами).

Шинку і ковбасу найкраще зберігати загорнутими саме в папір, який поглинатиме їх вологу. Тоді вони не пліснявітимуть і, відповідно, не стануть благодатним ґрунтом для розвитку шкідливих для здоров'я бактерій. Тому відразу після покупки слід магазинну плівку прибрати та запакувати продукт у папір.

Приготовлену шинку можна зберігати у холодильнику один тиждень.